pompebled

Welkom op de website van scouting museum Friesland.

Het scouting museum Fryslân wil de geschiedenis van scouting, die nu al ruim 100 jaar oud is, bewaren voor nu en voor later. We laten zien hoe de padvinderij is uitgegroeid tot scouting, wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen nu en 100 jaar geleden. Scouting museum Fryslân is een stichting en heeft de ANBI status.

Het scouting museum bestaat uit een ruime verzameling van insignes en uniformen die in Nederland bij scouting zijn gebruikt. Daarnaast beschikt het scouting museum Fryslân over een bibliotheek van ruim 1000 boeken en tijdschriften. Er is een specifieke verzameling over scouting in Friesland.

Heeft u nog thuis nog iets liggen over de padvinderij of scouting? Wij zijn constant op zoek naar nieuwe artikelen voor het scouting museum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uniformen, insignes, naambandjes, boeken, foto’s en beeldmateriaal. Wilt u dat het een goed plekje krijgt? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.